sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Lomalle vai opiskelemaan?

Heipparallaa! Ajattelin tällä kertaa esitellä vähän taustoja tästä koko vaihtoprosessista.

Halusin lähteä vaihtoon jo lukiossa, mutta päätin olla lähtemättä silloin, koska olisi pitänyt olla "vuosi kauemmin" lukiossa. Tokihan olisin voinut koittaa tenttiä kursseja vaihdosta käsin, mutta tiedän, etten olisi ollut niin aikaansaava ja ahkera. Siirsin vaihdon sitten yliopisto-opiskeluihin.

Opiskelen hallintotieteitä Vaasan yliopistossa aluetiede pääaineenani. Aikomukseni ei kuitenkaan ole mennä pänttäämään aluekehityksen termejä, asiantuntijuutta tai byrokratiaa saksaksi. Olen päättänyt ottaa rennommin. Kielten opiskelu on ollut minulle aina rentoa ja aionkin ottaa pelkästään englannin ja saksan kielten kursseja. Minun täytyy saada n. 20 opintopistettä kasaan saadakseni pitää yliopiston myöntämän tukirahan. 8 op tulee jo hyväksytysti suoritetusta kolmen viikon orientaatiokurssista, joten voisin melkein sanoa, että lomalle tässä ollaan menossa. ;)

Mutta miksi lähden vasta maaliskuussa? Saksan lukuvuosirytmi on hieman erilainen kuin Suomessa. Siellä puhutaan talvi- ja kesälukukausista. Talvilukukausi alkaa lokakuussa, ja loppuu helmikuussa. Kesälukukausi alkaa huhtikuussa, ja loppuu heinäkuussa. Vaihto-opiskelijoille tarkoitettu orientaatio alkaa 15.3. joten siksi lähden maaliskuussa.

Olen jo saanut pari vastausta tandempariltani ja hän vaikuttaa avuliaalta. :) Hän lupasi näyttää kaupunkia, kun saavun Bambergiin. Huh, yksi huoli vähemmän.

Mutta nyt lähden Sirkun (kihlattuni pikkusisko) kanssa leffaan. Tällä kertaa valkokankaalla on Selviytyminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti