maanantai 20. toukokuuta 2013

Aurinkoa ja viisuja

Taas on uusi viikko aluillaan. Saksassa tämä maanantai onkin pyhä, joten ihanaa vapaapäivää vietellään taas. Muutenkin toukokuussa täällä on tosi paljon vapaapäiviä. Melkein joka viikko on pidennetty viikonloppu. Ainakin täällä katolisella alueella. Sopii hyvin minulle!

Eilen vietimme päivää läheisessä puistossa grillaillen ja aurinkoa ottaen. Oli todella kuuma ja painostava ilma! Lähdimmekin sitten tummia pilviä pakoon katsomaan Suomi-USA jääkiekko-ottelua. Täytyy sanoa, että kyllä oli masentunutta porukkaa. Ulkona oli hirveä ukkosmyrky ja netti pätkäisi juuri, kun USA teki voitonmaalinsa. Illemmalla kannustimme vielä Sveitsiä, ettei Ruotsi VAAN voittaisi, mutta se ei sitten auttanut paljoakaan...

Ihania ystäviä

Sataa sataa ropisee..
Olen ollut nyt Saksassa jo kymmenen viikkoa. Olen tässä ajassa sopeutunut täkäläiseen elämänrytmiin ja -tyyliin. Nyt varsinkin, kun sain "saksalaisen perheen," niin näen kunnolla, miten saksalaiset elävät. Saimme siis yhdellä kurssilla ilmoittautua sellaiseen ohjelmaan, jossa ruvetaan tapaamaan jotain saksalaisperhettä. Eräs saksalaisperhe valitsi sitten minut ja kävin tapaamassa heitä ensimmäistä kertaa lauantaina. Oli tosi kivaa ja tuli puhuttua saksaa koko ajan, mitä olenkin halunnut. Ja vielä sekin, että perheen 15-vuotias tyttö on lähdössä elokuussa Suomeen vaihtoon! Varmaan se onkin yksi syy, miksi he valitsivat minut. Odotan jo innolla seuraavaa tapaamista. 

Lauantai-iltana meillä oli kunnon Euroviisukatsomo COE:n telkkarihuoneessa. Oli tosi hauskaa katsoa viisuja, kun oli ihmisiä niin monesta eri maasta. Joukkoon mahtui myös Euroviisuekspertti sekä muutama sellainen, joita ei olisi voinut vähempää kiinnostaa. Voitto meni ihan oikealle artistille ja olihan meillä yksi tanskalainenkin, jonka kanssa juhlistimme viisujen jälkeen.

Kansainvälinen viisukatsomo
Tämä viikonloppu on kyllä ollut yksi hauskimmista tähän asti ja olemme olleet pelkästään Bambergissa. Jos sää sallii, niin tänään menemme vielä keskustaan viinifesteille, joka on ollut täällä koko viikonlopun. Huomenna olisi luvassa Erlangenin olutfestit.

Ja vielä loppuun saksalaisten elämäntyylistä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti