torstai 14. maaliskuuta 2013

Grüße aus Deutschland!

Täällä Saksassa sitä nyt ollaan. Ilmat ovat olleet surkeat heti, kun tänne saavuimme. Viime viikollahan täällä oli kuulemma +10 astetta lämmintä eikä lunta ole ollut ollenkaan, mutta nyt on ollut muutama miinusaste joka päivä ja luntakin tuli tiistaina. Onneksi ei sentään kovin paljon ja sekin on jo kaduilta sulanut pois. Vähän itku kurkussa tuolla taapersin aivan liian kylmä vaatevarustus päällä ja koti-ikävän saattelemana (luulin, että täällä on kevät, joten talvivaatteet jäivät suosiolla Suomeen) . Onneksi ensi viikon alusta alkaen on luvattu taas keväisiä ilmoja!
Ei täällä pitänyt sataa lunta!
Mutta tähän mennessä pitäisi suuritöisimmät hommat olla hanskassa. Nyt minulla on saksalainen pankkitili, puhelinliittymä ja vuokrasopimus. Vielä en kyllä ole maksanut vuokraa, mutta eipä kukaan ole sitä tullut kräväämäänkään. 

Olen ollut ihan rättiväsynyt joka päivä, kun uutta infoa tulee joka tuutista ennen kuin ehtii vanhaakaan sisäistää. On pitänyt juosta paikasta toiseen ja koittanut tutustua uusiin ihmisiinkin. Toissailtana olimme Anniinan kanssa jo ensimmäisissä vaihtaribileissä. Viime syksynä tänne tulleet vaihtarit järjestivät sen juuri saapuneille. Sain siellä uusia tuttavuuksia ja maistoin saksalaista oluttakin. Eilen kävimme sitten taas tandemparien kanssa yhdellä oluella. Ei tuo olut ole oikein minun makuuni, mutta eipä täältä siideriäkään saa.

Neljää erilaista..

Tänään kävimme Ikeassa parin saksalaistytön kanssa. Sinne on noin tunnin matka Bambergista, joten oli kiva kun saimme Lisa-Marian ja Patrician autokuskeiksi sinne. Siellä huristeltiin Autobahnia pitkin 160 km/h vanhemman puoleisella mersulla!! Ei siinä sinänsä mitään, mutta kun saavutimme hitaamman auton, niin jarrua painettiin vasta muutamaa kymmentä metriä ennen edessä olevaa autoa. Taloudellisesta ajamisesta saksalaiset eivät tiedä yhtään mitään. Ikean reissu oli kuitenkin hyvin taloudellinen. Saimme ostettua paljon tavaraa vähällä rahalla ja nyt tämä luukku näyttää jo kodikkaammalta.


Omaa huonetta..
Keittiö ja kaunis Ikeasta ostettu hedelmäkulho.
Huomenna näkee taas uusia kasvoja, kun on ensimmäinen päivä yliopistolla. Lähinnä informaatiotilaisuus se varmaankin on. Lauantaina on Bambergin opastettu kierros ja sunnuntai onkin kumma päivä. Joudumme evakkoon asuntolastamme! Tästä läheltä on löydetty pari toisen maailmansodan aikasta pommia, jotka hoidetaan sunnuntaina pois eikä lähistöllä saa olla ketään ihmisiä. Hassu kokea jotain sellaistakin. Onneksi siis otin matkatavaravakuutuksen, jos ne sunnuntaina pamahtavat tuhkana tuuleen... Heh. 

Tiistailta kuvaa. Nyt ei onneksi ole enää tuollaiset maisemat.

2 kommenttia:

  1. Haastoin sut mun blogissa, jos sua huvittaa tehdä haastetta oluen juonnin ja shoppailun välillä. ;)

    VastaaPoista
  2. Vastasin sulle mun blogiin :D nyt muuten sun oma blogi näkyy sun profiilissa! :)

    VastaaPoista