keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kiirettä pitää

Guten Abend. Tällä kiireisellä tytöllä on ehkä vihdoin aikaa istua ja kirjoittaa hieman kuulumisia. Viime viikko on ollut varmasti hektisintä aikaa koko tähänastisessa elämässäni. Toivon todella, että tulevat neljä kuukautta eivät ole yhtä kiireisiä kuin nämä 8 viime päivää. 

"Kleine Venedig"
Tuolta saa kunnon Rauchbieria!
Joku vanha hevostallialue
Der Rosengarten
(Lauantain kaupunkikierros)

Tosiaan ensimmäinen viikko Saksassa on takana. Outoa, kun yleensä olen lähtenyt viikon ulkomaillaolon jälkeen takaisin kotiin, niin nyt en vielä lähdekään moneen viikkoon. On se aika mukavaa viettää vähän pidemkin aikajakso ulkomailla. Alan jo tottuakin saksalaiseen mentaliteettiin. Kaikki pitää tehdä prikulleen eikä sinne päin. Esimerkiksi opiskelijakortin maksamisen todistukseksi ei riitä pankkiirin allekirjoittama lappu vaan yliopiston on nähtävä lapusta, että omalta tililtäni on maksesttu tietty summa juuri heidän tililleen. Käy kyllä vähän hermoille tuollainen pilkunviilaus, mikä tarkoittaa enemmän hommia minulle. 

Scandinavian girls at Lewinsky's
Evakkopäivä meni hyvin eivätkä pommitkaan räjähtäneet. Poliisi- ja paloautoja sekä ambulansseja kulki sunnuntaiaamuna pitkin lähialuetta. Tuli ihan tunne, että jokin sota on alkamassa ja lähdetään sitä evakkoon. 


Kävimme ekaa kertaa jätskibaarissa evakon jälkeen. ISO NAM! Voi kun kesä tulisi jo.

Eilen oli ensimmäiset saksan tunnit. Olen ryhmässä C (A on huonoin ja E on paras). Heti alettiin kunnolla hommiin kieliopin ja keskustelun parissa, samaten tänään. Toisten ryhmien ihmisten kanssa juteltuani huomasin, että meidän kurssilla oikeasti tehdään jotain. Kaksi alinta ryhmää ovat kuin lastentarhoja, D:ssä puhutaan vain oluesta ja E:ssä syödään croissantteja! Kyllähän minullekin croissantit maistuisivat, mutta haluan kyllä oppia saksaakin. Kaikkien on sentään pidettävä 10-15 minuutin esitelmä... Meillä aiheen pitää liittyä jotenkin saksaan (saa siis olla kotimaasta, jos on kytkökset Saksaan -.-).

Tänään oli Get-Together, jossa saksalaistandempartnerit sekä me vaihtarit leikimme erilaisia leikkejä ja yritimme tutustua toisiimme. Ihmiset ovat täällä huisin mukavia, joten hauskaa oli. Huomenna jälleen koulun penkille sekä Underground Bamberg eli maanalaiset katakombit. Pelottaa jo valmiiksi..

Ostin ihanan sateenvarjon
Postilaatikot
Tämän iltainen kaunis maisema

1 kommentti:

  1. Hellurei! mulla on sulle haaste mun blogissa ;D menes kattomaan :D

    VastaaPoista