sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

München!

Kävimme eilen Erasmus-porukalla Münchenissä. Bussikyyti oli järjestetty, mutta heti kun pääsimme bussista ulos, niin tutorimme sanoivat "Menkää minne haluatte!" Okei... No, eihän se München ole kuin vain pieni miljoonakaupunki ja kaikille tuttu kuin kotikonnut. Ainakin melkein... Emme siis tienneet oikein mihin kannattaa mennä ja miten (tiedonhakua olisi voinut suorittaa ennen matkaa). Lopulta päädyimme kävelemään ympäri kaupunkia. Kävimme Englischer Gartenissa, joka on varmasti kauniimpi ja vähemmän mutainen kesällä; Deutsches Museumissa, jonne oli lopulta niin pitkät jonot, että luovutimme, sekä kuuluisassa maailman suurimmassa olutravintolassa Hofbräuhausissa, jossa myös odotimme tovin, että paikka vapautuisi ja silloinkin jouduimme jakamaan ison porukkamme kahteen eri pöytään.

Great group
Das Rathaus und der Dom in München

Surfing in a river!
Kiitos Hamburg vs. Bayern München jalkapallo-ottelun (Bayern München voitti lopulta), Hofbräuhaus oli tupaten täynnä suosikkijoukkueidensa pelipaitoja pitäviä humalaisia miehiä. Mitä muutakaan odottaa saattaa, kun kaikilla oli edessään ainakin kaksi tyhjää litran oluttuoppia. Kiihkeää ja äänekästä meininkiä siellä oli. Välillä joukko pelipaitamiehiä nousi seisomaan ja rupesi hoilaamaan luultavasti joukkueen tunnuslaulua. Seuraavassa hetkessä toisella puolella salia vastajoukkueen kannattajat aloittivat vielä kauheamman metakan oman joukkueensa laulua hoilaten. Kyllä jalkapallo on joillekin kamalan tärkeää...

Jokaisen Münchenin vierailijan pakollinen käyntikohde
Tuo on vasta yläkerta...
Kartoffelauflauf und Weissbier im Hofbräuhaus

Kartanlukuhetki
Bayern München 9 - Hamburg 2
Ehkä rivien väleistä luittekin, että meille oli valittu huonoin mahdollinen päivä Münchenin vierailulle. Tutorit olivat varmasti ajatelleet pelkkää hyvää, koska on pääsiäinen ja meillä ei tuskin ole mitään kummempaa pääsiäistekemistä karuissa kämpissämme. Mutta toisaalta, kun kaupat ovat perjantaina, sunnuntaina ja maanantaina kiinni, niin lauantaina on luultavasti pari muutakin ihmistä liikkeellä kuin me. Varsinkin, kun on vielä jalkapallopeli tiedossa illalla. Toiseksi, tutorit eivät olleet järjestäneet meille yhtään mitään! Olisivat he voineet vaikka varata meille jostain ravintolasta paikkoja, sillä jotkut eivät päässeet ollenkaan syömään, kun joka ikinen ravintola oli aivan täynnä.
Eiköhän se kesä sieltä vielä tule?!
Der Dom
Their little brother and my big bro! (Jonathan, Diana and Anniina)

Mutta kaikesta huolimatta hauskaa oli! Varsinkin bussimatkojen aikana, jolloin opetimme suomea jenkkiläisille, lauloimme kansallishymnejä ja juttelimme niitä näitä. Illalla olin vielä katsomassa leffaa porukalla yhden jenkin huoneessa täällä asuntolassa (COE:lla).

Toissapäivänä olimme Hafenrundfahrtilla Regnitz-joella eli pienellä jokiristeilyllä. Paatti lähti ihan Bambergin keskustasta ja kesti puolitoista tuntia. Ehkä pitää mennä uudestaan kesällä, kun luonto ei ole niin harmaa. Oli meinaan aika karut maisemat.

Harmaata maisemaa
Menimme tuollaisen läpi, kun pato tuli vastaan
Kleine Venedig
Tänään saa ottaa rauhallisemmin. Teemme päivällä Suomi-porukalla ruokaa täällä COE:lla. Jotkut menevät Erster Bamberger Clubnachtiin, mutta minä menen vain etkoilemaan ja odotan, että Sakari saapuu Bambergin rautatieasemalle puoli kahdelta yöllä! <3

Hyvää Pääsiäistä kaikille! Minä olen suklaani jo syönyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti