sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Sakari, hevonen, maailmanpyörä ja Benjamin

Edellisen postauksen aikana odotin juuri rakkaan Sakarin saapumista Bambergiin. Nyt istun yksin huoneessani ajatellen, että ekstrasänky pitäisi purkaa sekä palauttaa, ja tottua taas nukkumaan yksin. Ihana silti ajatella, että on edes joku, joka odottaa minua viereensä. :) Anniina ja hänen tänne saapunut kaverinsakin lähtivät viikonlopuksi Regensburgiin, joten olen ihan yksikseen ensimmäistä kertaa neljään viikkoon. Aivan, lähdin Saksaan neljä viikkoa sitten. Laskinkin, että vaihdosta on kulunut jo viidennes eikä kunnon luennot ole vielä alkaneetkaan.
<3

Meillä oli Sakarin kanssa oikein mukavat neljä kokonaista päivää ja sain tuliaisiksi Ruispaloja ja salmiakkia! Nam! Nautimme jälleennäkemisestä ja sen lomassa kiertelimme Bambergissa. Maanantaina näytin kaupungin nähtävyyksiä muka oppaana vaikka itsekään en tiedä näistä kirkoista ja sen semmoisista mitään. Ihanaa Sakari, kun pääsit käymään täällä! :)

Salmiakit on jo syöty ja ruispaloja on jäljellä enää yksi
Syötiin Bratwurstia...
... ja maisteltiin Rauchbieria!
Keskiviikkona minulla oli orientaatiokurssin loppukoe. En jaksanut lukea oikeastaan ollenkaan, koska en ole ikinä osannut lukea kielten kokeisiin ja, no, koska Sakke oli täällä. Kokeessa oli kaksi osaa, sillä opettajiakin oli kaksin kappalein. Lähinnä saksan kieliopillisia asioita kyseltiin, mutta Schiksalstag:in (9. marraskuuta) merkitystäkin kysyttiin. Vuonna 1938 natsithan polttivat juutalaisten synagogat eli oli niin kutsuttu Kristalliyö, ja vuonna 1989 Berliinin muuri sortui (laitoin: "die Berliner Mauer ist kaputt geworden" eli muuri meni rikki :D Hyvin sanasto hallussa minulla!). Mutta hyvinpä koe lopulta meni! (Kuvia saa tosiaan isommaksi napauttamalla kuvaa!!)
Christianin koe
Veronikan koe
Okei, mutta takaisin siihen, että Sakke vieraili täällä. Torstaina me ja D-ryhmä lähdimme ekskursiolle Nürnbergiin ja Sakarikin pääsi meidän mukaamme. Kävimme kuuluisalla Zeppelinfeldillä eli Zeppelininaukiolla, jossa Hitler paasasi aikoinaan monen sadantuhannen ihmisen kuunnellessa. Kyllä on jätkällä ollut valtaa! Hitlerhän oli rakentamassa järkyttävän kokoisia antiikin Kreikan tyylisiä rakennuksia Nürnbergiin, mutta Zeppelinfeldin Haupttribüne oli ainut, joka ehti valmistua. Nykyään siitä on enää osa jäljellä, koska siitä purettiin epäakaat osat.
Zeppelinfeld und Zeppelin Haupttribüne
Hitlerin jalanjäjillä
Sama koroke kuin tuo, missä seison (kuva otettu netistä)
Hitler ei tainnut olla ihan noin hilpeä astuessaan noita portaita alas...
Kävimme myös Dokuzentrumissa eli Hitlerin suunnittelemassa kongressihallissa, joka on nykyään museo. Se on Rooman Colosseumin mallista rakennettu. Tuli ihan hitlerimäinen olo, kun koko paikka oli täynnä Hitlerin ja natsien kuvia ja kuuntelimme kuulokkeista hänen paasaustaan. Kun astuin pihalle museosta, piti kääntää aivot taas 2000-luvulle. Nyt olenkin nähnyt parina yönä unia, kuinka tapaan Hitlerin ja olen jossain kongressihallissa sitä piilossa... Karmivaa.
Colosseum vai Dokuzentrum?
Hitlerin Kongresshalle eli nykyinen Dokuzentrum-museo
"Junarata keskitysleireille." Lapuissa lukee keskitysleireillä kuolleiden nimiä
Lopuksi kiertelimme vielä Nürnbergin keskustassa ja kävimme Handwerkerhofissa.
Nürnbergin kirkko ja Sakke
Iloisina Nürnbergissä
Käsityöläiskylä

Perjantai-aamuna Sakari lähti junalla Frankfurt Hahniin. Matka takaisin Suomeen sujui kuulemma ongelmitta. Minä täällä yritin esittää edes vähän pirteää, mutta ei se oikein onnistunut. Illalla tanskalainen Liane teki kymmenen hengen porukalle ison annoksen ruokaa Pestheim-asuntolassa, joten menin sinne. Illan asuna oli hevosen pää! Rafael, joka oli viime syksyn Vaasassa vaihdossa, toi hevosenpäänaamarin ja kaikki pitivät sitä vuorollaan... Jopa baarissa, jonne jatkoimme ruuan jälkeen. Hassua, ettemme ikinä Rafaelin kanssa tavanneet Vaasassa, vaikka olinkin kv-tuutori.

Tässä vähän fiilistelymusiikkia. Mun lemppari tällä hetkellä ja sitä kuulee täällä kaikkialla.

Diana ja hevonen
Leslie on aina halunnut katsoa hevosen suuhun.. Nyt toive toteutui!
Rafael und Liane
Leslie, Liane, Horsemask (Rafael) und Marija
Eilen kävimme Schloss Seehofissa tässä lähellä, joka oli piispojen kesäpalatsi. Ihan ymmärrettävää, koska nyt siellä oli ihan järkyttävän kylmä! Sen jälkeen nukuin kolmen tunnin päiväunet. Hups. En kyllä kestäisi asua täällä jossain yksiössä. Nytkin on ollut niin tylsää, kun ei ole saanut puhua kenenkään kanssa. Illalla menin läheiseen tivoliin Lisan, Lianen ja Rafaelin kanssa. Kävimme parissa laitteessa; viimeisenä maailmanpyörässä klo 22, kun oli ilotulitusten aika. Oli aika mahtavaa pyöriä ja katsella raketteja!

Schloss Seehof 
Rafael, Lisa und ich
Oli hauskaa jossain kieputtimessa
Maailmanpyörässä katsomassa raketteja
Lopuksi vielä yksi asia. Kummipoikani Benjamin täyttää huomenna vuoden. Onpa hänkin jo iso poika! Suomessa vietettiin eilen Benjaminin synttäreitä ja sainkin WhatAppissa kuvia synttärisankarista. Sain laitettua lahjan Sakarin mukana Suomeen, mutta harmittaa kovasti, etten päässyt juhliin. Ensi vuonna olen varmasti mukana! <3
Hyvää 1-vuotis Syntymäpäivää Benjamin! Kummitäti tulee katsomaan sua taas kesällä! 

1 kommentti:

  1. Moikka! Oon lukenut blogiasi nyt kuukauden verran, ja ajattelinkin nyt kommentoida! Olen itsekin tällä hetkellä vaihdossa Saksassa, tarkemmin sanottuna Potsdamissa Brandenburgin osavaltiossa. Minäkin opiskelen Sommersemesterin verran (Germanistiikkaa), ja saavuin vasta viime viikolla, joten kaikki on aika uutta vielä. On hauskaa lukea kokemuksistasi, ja pidän tyylistäsi kirjoittaa! :)

    VastaaPoista