lauantai 27. huhtikuuta 2013

Ganz ruhig

Taas yksi viikko purkissa. Ei ainakaan ole liian rankkaa, kun lukujärjestys on mitä on. Päätin ruotsin tunnin jälkeen, että sitähän minä en kyllä ota. Ensimmäiset 40 minuuttia yritin kakistella ruotsin sanoja, mutta huonolla menestyksellä. Viimeiset 40 minuuttia tunnista en enää tiennyt kumpaa kieltä puhun (saksaa vai ruotsia) ja tunnin jälkeen en enää osannut puhua saksaa enkä kyllä pahemmin ruotsiakaan. Päätin siis, että keskityn nyt saksan kieleen enkä yritä ottaa kaikkia mahdollisia kieliä. Suomessa kuulee taas ruotsia ja saa otettua ruotsin kursseja, joten kyllä se taas muistuu syksyllä mieleen. 


Tämä viikko onkin ollut vähän rauhallisempi. Keskiviikkona olimme puistossa chillailemassa ja jotkut grillasivat. Nyt alkaa huomata, että porukka ei ole enää niin uutuudenviehätyksessä, sillä kuvien ottaminen on selvästi vähentynyt. Tästäkään illasta minulla ei ole kuvia. 

Torstaina oli taas Stammtisch niin kuin joka torstai. Silloin siis mennään porukalla pubiin istumaan ja hengailemaan. Meidän vakkaripaikka on Lewinsky's ja sinne suuntasimme tälläkin kerralla. 

Perjantaina suuntasin Passauhun, taas!  Oli niin mahtava paikka, että kun mua kysyttiin mukaan, niin olin heti lähtövalmis. Kello kuuden aamuherätys otti vaan vähän koville Stammtischin jälkeen, kun ei sieltä ihan kymmeneltä kotiin palattu. Oli kyllä mahtava ilma kävellä aamulla rautatieasemalle. Tiesin jo siinä vaiheessa, että päivästä tulee kuuma ja olisi voinut laittaa jotkut muut housut kuin farkut.


Linas, Raminta, minä, Eero und Sabrina
Porukka oli eri kuin viime kerralla ja teimme onneksi eri juttujakin kuin sunnuntaina. Kiipesimme kukkulan laella olevaan linnaan. Siellä oli museo, jonka sisäänpääsymaksu oli 4 €. Museo oli pettymys, sillä se ei ollut yhtään mielenkiintoinen. En suosittele sinne menemistä, että jos Passauhun menee, kannattaa kävellä ulkosalla. 

Passaun joe Ilz, Donau ja Inn ovat kaikki erivärisiä; musta, sininen ja vihreä. Kuulin siitä vasta eilen ja ajattelin, ettei eroa voi edes niin selvästi huomata. Sitten katsoin linnasta jokien yhtymäkohtaa ja todellakin eron huomaa!


Vasemmalla Ilz-joki, keskellä Tonava ja oikealla Inn.
Kävimme syömässä ja totta kai jätskillä. Kävimme katsomassa myös Passaun komeaa kirkkoa. Kyllä oli mahtava! Ehkä yksi kauneimmista, missä olen käynyt. Yksityiskohtia oli oli niin paljon, ettei niitä kaikkia edes ehtinyt nähdä.  Suunnitelmissa oli käydä Itävallan puolella, kilometri kun rajalle on, mutta voimat ja aika kävivät vähiin, joten jätimme sen tekemättä. 


Seuraavat viikot tulevat menemään tosi nopeasti. Ensi viikolla tänne tulee Sirkku mun vieraaksi. Jee! Sitten kun Sirkku lähtee takaisin Suomeen minä lähden Sveitsiin veljeni luo pidennetyksi viikonlopuksi. Sitä seuraava viikonloppu on tällä hetkellä vapaa, mutta sitten taas 24.-26.5. menen ekskursiolle Berliiniin! Sitten matkustankin jo seuraavana perjantaina Suomeen viikoksi. 

Tänään koen varmaan ensimmäistä kertaa saksaksi dubatun elokuvan. Suunnitelmissa on nimittäin mennä viettämään sadepäivää elokuviin. Luvassa on varmaan Die Croods (The Croods) animaatioleffa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti