sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kulunut viikko

Kulunut viikko on taas hujahtanut ohi ihan järkyttävän nopeasti ja paljon on ehtinyt tapahtua. Tämä viikko meillä oli periaatteessa vapaa kokonaan. Informaatiopäiviä olisi ollut yliopiston puolesta, mutta meidän valmennuskurssin aikana saimme niin hyvät eväät kaikkeen, joten paljon kukaan ei info-luennoille mennyt. Siispä teimme kaikkea muuta.

Maanantai-iltana meillä oli Internationales Essen eli kansainvälinen illallinen. Se oli valmennuskurssin huipennus, jonne kaikki tekivät jotain perinneruokaa omista maistaan. Me päätimme Suomi-porukalla tehdä kaiken yhdessä, koska yhdessä on aina hauskempaa kuin yksin. Dianan vanhemmat olivat juuri vierailulla täällä, joten he toivat palttoonnappeja sekä salmiakkia. Muut tarjottavat teimme itse.

Kyllä mä oikeasti leivoin sitä pullaa! :D
Suomi-menulla oli siis palttoonnappeja sekä siihen tonnikalatahnaa. Teimme lisäksi pannaria hillon kera ja pullapitkoja. Jostain syystä minä sain pestin pullanleipomiseen ja kysyessäni syytä tähän sain vastauksen: "Sä oot maalta niin varmaan osaat."  :D Joo tottahan toki.. Varmaan pari kertaa elämässäni leiponut pullaa. Mutta hyvin se sitten sujui paitsi ehkä laitoimme hieman liian paljon jauhoja, joten pitkoista tuli vähän liian kuivia, mutta eiväthän muut tienneet sitä. Pulla olikin menestys vaikkakin kaikki luulivat sitä leiväksi! Salmiakki ei jostain syystä päässyt edes TOP 20-listalle...

Suomi-pöytä
Bambergin Suomi-porukka
Minä, Pinja, Anniina ja Diana
Ainoa huono puoli illallsessa oli, että ruokia oli niin paljon, ettei maistellessaan voinut millään muistaa mistä maasta mikäkin ruoka oli. Maut myös sekoittuivat, koska pieni lautanen oli pakko ahtaa ihan täyteen. Jotkut olivat tehneet keittoa, mitä oli ihan mahdotonta maistaa, koska ei ollut syviä lautasia eikä lusikoita. 

Internationales Essen
Tiistaina menimme Bambadokselle uimaan pienellä porukalla. Bambados on siis kylypylä/uimahalli/vesipuisto Bambergissa. Uimme kilometrin heti aluksi, jonka jälkeen vain lilluimme vedessä ja laskimme liukumäkiä. Pihalla sijaitseva vesipuisto ei ole vielä auki, että ehkä menen vielä kesällä uudestaan, kun on oikein lämmintä.


Perjantaina oli vuorossa ROTHENBURG. Eero ja Linas saivat torstai-iltana idean lähteä Rothenburgiin, hyvin säilyneeseen keskiaikaiseen kaupunkiin. Sitä ei ole pommitettu sotien aikana, joten se on melko aluperäisessä kunnossa. Pojat sitten yrittivät saada kasaan viiden porukkaa saadakseen halvan Baijeri-junalipun. Minä olin heti mukana, samaten Daniel. Lopuksi kysyin vielä Dianalta ja viiden porukka oli kasassa. 

Lähdimme aamupäivällä Bambergista ja matka kesti noin 2,5 tuntia. Matka taittui nopeasti ristiseiskaa opettaessa ja pelatessa. Olimme kahden aikaan perillä ja auringon lämpösäteet suosivat meitä. Suunnistimme muureille ja sieltä se sitten löytyi.


Kapusimme muurien päälle aikeissamme kiertää koko kaupunki sitä pitkin. Rothenburghan ei ole mikään iso city vaan ihan noin 10 000-11 000 asukkaan pikku kaupunki. Silti siellä oli paljon enemmän elämää kuin jossain samankokoisessa suomalaiskylässä. Olen myös huomannut, että täällä kaupungit ovat tosi kompakteja eikä sellaisia hajaseutuja kuten esimerkiksi Pohjanmaalla, jossa kaupungin sivukylään voi olla 20 kilometria. 
Siellä kävelimme
:)
Me and the guys
Ihastuin Rothenburgiin ikihyviksi! Muureilta katsottuna ja muutenkin se oli niin kaunis ja idyllinen. En ole ikinä nähnyt yhtä miellyttävää kaupunkia. Voisin kyllä mennä sinne uudestaan vaikka koska!


Lovely Rothenburg
Ihana Diana!
Kävimme parissa kirkossa ja kaupungin keskusaikolla. Söimme pienessä italialaistyylisessä ravintolassa ensi kertaa pihalla eikä ollut ollenkaan kylmä. Täällä on muutenkin koko viikon lämmennyt sopivasti ja huomiseksi luvataan jo +24 astetta, mutta sitä en usko ennen kuin itse sen koen. Tänään on jo +17 ja luonto vihertää kovasti. 
Hyvä seura (Daniel, minä, Eero, Linas ja Diana)
Rypäleet 
Söimme lopuksi vielä jäätelöt ja lompsimme takaisin rautatieasemalle seitsemäksi. Porukka oli väsynyttä, mutta silti jaksoimme vielä pelailla ristiseiskaa Kinderspieleckessä eli lastennurkkauksessa.


P.S. Ihana Sirkku varasi lentoliput ja tulee Bambergiin 2.-7.5.! Jeeee! 
P.P.S. Minä varasin lennot Suomeen 31.5.-9.6. ja pääsen Sirkun ylioppilasjuhliin sekä Anita <3 Anssi -häihin! Olen ihan fiiliksissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti