tiistai 23. huhtikuuta 2013

Rankkaa opiskelua ja muuta kivaa


Lukukausi starttasi vihdoin viime maanantaina. Wuhuu! Sen huomasi muun muassa siitä, että koko kaupunki heräsi ikään kuin eloon. Kaduilla käyskentelee paljon enemmän nuoria ihmisiä laukut olalla. Bambergissahan ei ole kampusyliopistoa vaan yliopistorakennukset sijaitsevat ympäri kaupunkia. Minullakin on neljässä eri rakennuksessa luentoja.

Luultavasti lopulliset kurssini ovat (vapaasti käännettynä) vapaa kirjoittaminen ja puhuminen, saksan valtiotieto ja sanasto, fonetiikka, enkun sanastoharjoitukset, saksalaisten stereotyypit ja mentaliteetti sekä ruotsi B1. Aivan! Otan ruotsia ja vielä vapaaehtoisesti. En osaa sanoa enää edes yhtä ainutta helppoa lausetta ruotsiksi, joten pakko on tehdä asialle jotain. En saa Pohjanmaan alueella mistään töitä, jos sönkkään saksapainotteista ruotsia. Ylin taso on B1, mutta mieluummin otan sen kuin unohdan ruotsin kokonaan.

Jäätävän rankka lukujärjestys! Miten jaksan?!?
Mutta viime maanantaissa oli muutakin hyvää, nimittäin +25 astetta lämmintä! En uskonut vielä maanantai-aamunakaan, että voisi olla niin lämmin huhtikuussa, joten puin farkut ylle. Kyllä kadutti keskipäivällä, kun hiki virtasi ja oli niin epämukava olo tiukoissa ja tummissa housuissa. Onneksi hoksasin silti laittaa t-paidan, mutta illalla sitten huomasinkin hailean rusketusraidan käsivarressa. Sää oli ihan kuin Suomen kesän muutamanat lämpimimmät päivät. Saksalaisillehan päivä oli vasta kaunis kevätpäivä, joten odottaa saattaa miten lämmin täällä on keskikesällä. 
Ensimmäinen koulupäivä


Rankkaa opiskelua yliopistolla
Tiistaina oli Rafaelin synttärit (hän siis oli viime syksyn Vaasassa vaihdossa). Leivoimme hänelle kakun ja vietimme hauskan illan hänen kämpässään. Oli mukavaa puhua koko ilta vain saksaa ja olla saksalaisten seurassa. Pitää ottaa uusiksi tuollaisia iltoja!


Rafi 24 v.
Suunnittelimme Anniinan ja Dianan kanssa mitä tekisimme viikonloppuna. Tämän takia piti oikein pitää mässy-suomi -ilta. Katsoimme Katsomosta "Rakas, sinusta on tullut pullukka." Siinähän sitten tuli oikeinkin timmi olo, kun lappasimme sipsiä ja karkkia nassuun. 

Lopulta päädyimme tekemään reissun ympäri Baijeria. Mainitsinkin jo Rothenburg-postauksessa halvasta Bayern-ticketistä, joka kannattaa ostaa. Se maksaa siis 30 € ja siihen saa maksimissaan 5 ihmistä tuohon hintaan. Lipulla pääsee kulkemaan Baijerissa kulkevilla junilla niin paljon kuin itse haluaa kolmeen asti yöllä. 

Matkustimme sitten kolmeen pekkaan ensin Ingolstadtiin Anniinan kaverin luo, joka on siellä vaihdossa. Sää oli mitä surkein, joten kaupunkia emme paljon viitsineet tutkiskella. Kävimme kuitenkin tutustumassa Ingolstadtin yöelämään. Lauantaina oli tarkoitus lähteä jo muualle, mutta sään ja rahatilanteen takia päätimme jäädä toiseksikin yöksi Anniinan kaverille. Lauantain aikana Ingolstadtin Outlet Village kalliine merkkikauppoineen tuli tutuksi kuten myös jokin kauppakeskus, jossa emme erinäisten mutkien takia ehtineet olla kovinkaan kauan.
Matkalle lähärös
Kolme suomalaista blondia

Ingolstadt, uudempi kuin Bamberg

Outlet Village
Sunnuntai-aamuna lähdimme matkaan. Kohteena oli "Kolmen joen kaupunki" Passau, joka sijaitsee kilometrin päässä Itävallan rajasta. Ja olihan se NÄTTI! Aivan kuin olisi ollut jossain Portugalissa tai jossain muualla paitsi Saksassa! Sää oli ihan täydellinen (sen näkikin sitten illalla punaisesta naamasta ja olkapäistä. Pisamat ovat vallanneet mun kasvot!). Kiertelimme pienessä kaupungissa ja makoilimme puistossa pari tuntia. Ahkeraa väestöä siellä asuu, sillä lenkkeilijöitä oli paljon ja samaan aikaan oli käynnissä jokin juoksukilpailu.

Siinä naiset tanssii

Kesä tuli!
Donau eli Tonava
 Lähdimme iltapäivällä takaisin kohti Bambergia. En ole eläissäni ollut yhtä täydessä junassa kuin Nürnberg-Bamberg välillä! Meidän piti kirjaimellisesti sulloutua junaan sisälle sen jälkeen, kun pari minuuttia ennen junan lähtöä ilmoitettiin, että junan raide on muuttunut. Eipähän tarvinnut pitää seinistä tai mistään kiinni, koska olimme kuin sillit suolassa, ja kukin tuki toisiaan. Syynä täyteen junaan oli jälleen kerran jokin jalkapallopeli, sillä humalaisilla ihmisillä oli tiimiensä huiveja ja paitoja. 


Tyttöset ne siellä
Kesä!



Meinasi isäntä vähän hermostua, kun tulimme liian lähelle.
Loppu hyvin kaikki hyvin. Pääsimme kämpille ja nukahdin  salamannopeasti. Aamulla heräsinkin kuumeisena, lihakset jäykkinä ja kurkku kipeänä, mutta yliopistolle oli mentävä. Meinasi usko loppua siihen, että päivä loppuisi joskus, mutta niin se vaan teki. Illalla katsoimme vielä COE:lla leffaa. Unelmien pelikirja oli tosi hyvä! Ei ollut ihan tavallinen romanttinen komedia. Suosittelen katsomaan. 

Ensi viikolla onkin sitten vappu. Olemme suunnitelleet pitävämme jotain vappumeininkiä suomalaisten kanssa. Tiistai on täälläkin vapaa, joten hyvin pystyy. Harmi vaan, että ylioppilaslakit ovat Suomessa emmekä ole löytäneet merimieslakkeja. Mutta emmeköhän me pysty yksi vappu ilman niitäkin rellestää. Sitte rillataan!


4 kommenttia:

  1. oi miten ihanan ja kesäisen näköistä! och det är jättekul att du studerar också svenska! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jå jag måste träna min svenska igen. :D sommar är här!

      Poista
  2. Olispa siellä oikein ihana sää ku mä tuun ens viikolla sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Eiköhän ainaki lämpimämpi oo ku suomes :)

      Poista